Petárdázás: több kutya kóborolt el, mint tavaly

Az idén jóval több, a szilveszteri petárdázások miatt elkóborolt állatról érkezett bejelentés a fővárosban.

MTI
2017. 01. 01. 19:09
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elmondta: hatodik éve végzik a fővárosi önkormányzati rendészettel és a Rex Kutyaotthon Alapítvánnyal közösen a petárdakommandó-akciójukat. Pataki Gábor azt mondta: már mostanáig 51 elkóborolt kutyáról érkezett bejelentés. Márpedig – az elmúlt évek tapasztalatai alapján – a következő napokban további bejelentések is várhatók.

Eddig tizenhét kutyát sikerült hazajuttatni, köszönhetően a csipeknek. Elmondta, az idén azt tapasztalták, hogy sok csipben nem volt jó például a telefonszám vagy a cím. Ezért felhívta a figyelmet, fontos, hogy az adatváltozásokat rögzítsék az adatbázisban.

A szakember kiemelte: a petárda és a rakéta az állatoknak egy háborúval egyenértékű. Ilyenkor olyan sokkos állapotba kerülhetnek, hogy csak mennek, és egy nap alatt több kerületet is átkóborolnak – fejtette ki, példaként említve, hogy előző nap is a XII. kerületben találtak meg egy XVI. kerületi kutyát. Pataki Gábor felhívta a figyelmet továbbá: rendelet írja elő, hogy a gazdáknak ilyenkor kötelességük elzárni a kutyájukat. Így ha mégis elkóborolt az állat, vélhetően szabálysértést követett el a gazdája.

A bejelentéseket megtenni, illetve érdeklődni a fővárosi önkormányzati rendészet telefonszámán lehet. A megtalált kutyákat a főváros ebrendészeti telepére vagy a Rex alapítványhoz viszik – tette hozzá az Állatmentő Liga vezetője.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.