Politikai pártot alapítanak a nyugdíjasok

Céljuk az alapnyugdíj kiharcolása, indulnának a választáson.

MNO
2017. 01. 18. 9:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Január végén lép a nyilvánosság elé, és februárban már meg is kezdi működését az Idős Demokraták Szövetsége (IDSZ), egy nyugdíjasok által szervezett politikai párt – írja a 168óra.hu.

Kabai Tibor, a leendő párt egyik alapítója így nyilatkozott céljaikról a lapnak: „Tavaly november 30-án volt az első megbeszélés, amelyen megfogalmaztuk, hogy a civil szervezetek már nem elegek, szükség van a nyugdíjasok politikai képviseletére. Ott döntöttük el, hogy létrehozzuk az Idős Demokraták Szövetségét, és indulunk a 2018-as országgyűlési választáson. Jelenleg ugyanis csak annak a szava hallatszik, aki bent ül a parlamentben.”

Bevallása szerint rétegpárt akarnak lenni, elsősorban azokat a kérdéseket veszik majd elő, amelyekben konszenzus van az idős emberek körében, amelyekben együtt tud működni a „nercbundás rózsadombi hölgy és a falusi, templomba járó nyugdíjas is”. 

Ilyen témák például a nyugdíj, az egészségügyi ellátás vagy az időskori diszkrimináció. Célul tűzi ki az alapnyugdíj megteremtését, mert az alapítók szerint muszáj lépni az időskori szegénység ellen, és már fel is vették a kapcsolatot több nyugdíjas-civilszervezettel is. A jelenlegi politikai pártokkal egyelőre nem szeretnének együttműködni – írja a 168 Óra honlapja.

Megéri-e nyugdíjaspártot alapítani?

Volt már sikertelen nyugdíjaspárt Magyarországon, később a szerepet egy időre a Schmuck Andor-féle szocdemek vették át. De vajon teremne-e ma babér annak a politikai erőnek, amely csak a hatvanöt felettiek érdekeit képviselné?

 ###HIRDETES2###

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.