Putyin február 2-án érkezhet Budapestre

A fő téma valószínűleg Paks lesz.

MNO
2017. 01. 06. 8:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Február 2-án landol a Liszt Ferenc repülőtéren Vlagyimir Putyin orosz elnök gépe, hogy többek között megbeszélést folytasson Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel – értesült a pénteki Blikk. 

Ismert, a két politikus abban állapodott meg, hogy minden évben találkoznak majd: tavaly Orbán járt Szentpéterváron, két éve február 17-én pedig Putyin látogatott a magyar fővárosba.

A Magyar Nemzet írta meg elsőként, hogy az orosz államfő az év első felében hazánkba látogat, a mostani megbeszélés egyik főtémája a paksi atomerőmű bővítése lehet.

A két éven belüli három találka azt jelenti, hogy Orbán Viktor immár Vlagyimir Putyinnal folytat a legsűrűbben kétoldalú tárgyalásokat. Ez az Európai Unióban biztosan, de talán az egész kontinensen is példátlan egy kormányfő részéről.  2009 óta egyébként minden évben tárgyaltak, igaz, 2015-ig minden alkalommal Orbán vizitált.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.