Szél és Hadházy maradtak az LMP társelnökei

Az LMP titkárává Sallai R. Benedek országgyűlési képviselőt választották.

MTI
2017. 01. 14. 14:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szél Bernadett a női társelnöki posztért egyedüliként indult, Hadházy Ákosnak azonban kihívója akadt Csárdi Antal, a fővárosi közgyűlés LMP-s tagjának személyében.

Gál József elmondta azt is: a kongresszus az LMP titkárává Sallai R. Benedek országgyűlési képviselőt választotta.

A kongresszus délután döntött a párt országos elnökségének további tagjairól is: bizalmat kapott Ungár Péter, Ábrahám Júlia, Ferenczi István, Jancsó Andrea, Schmuck Erzsébet, aki az LMP országgyűlési frakciójának vezetője és Komlósi Csaba.

Az országos elnökség – melynek a két társelnök és a titkár is tagja – másfél évre kapott megbízatást.

A döntés értelmében kikerült az elnökségből az eddigi titkár, Vida Attila, aki nem is indult újra e tisztségért. Kikerült továbbá Keresztes László Lóránt, Lengyel Szilvia – akinek az országos elnökségi tagsága az Ökopolisz Alapítványban betöltött vezető tisztségével összeférhetetlenné vált -, valamint Gál József.

A párt a kongresszuson politikai nyilatkozatot fogad el, emellett az országos politikai tanácsot, az etikai, a felügyelő és a fegyelmi bizottságot is újraválasztják.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.