Szmogriadó: Miskolcon fellélegezhetnek

Megszüntették a szmogriadó tájékoztatási fokozatát Miskolcon, Sajószentpéteren továbbra is fenntartják.

MTI
2017. 01. 05. 12:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Koczák Szilvia, a miskolci polgármesteri hivatal szóvivője az MTI-t arról tájékoztatta, hogy javul a levegő minősége Miskolc fölött, a szálló por (PM10) koncentrációja az utóbbi 24 órában alatta maradt a küszöbértékeknek, ezért Kriza Ákos polgármester a füstködriadó tájékoztatási fokozatát megszüntette, és egyúttal megköszönte a városlakóknak a légszennyezettség mérsékléséért tett erőfeszítéseit.

Miskolcon hétfőn rendelték el a szmogriadó tájékoztatási fokozatát, mert a város automata mérőállomásai azt jelezték, hogy a szálló por koncentrációja átlépte a tájékoztatási küszöbértéket.

Faragó Péter, Sajószentpéter polgármestere azt közölte az MTI-vel, hogy a településen továbbra is érvényben van a szmogriadó tájékoztatási fokozata, amelyet szintén hétfőn rendeltek el.

Korábban Budapesten, Nyíregyházán és Szegeden is elrendelték a szmogriadó tájékoztatási fokozatát a levegő romló minősége miatt. Ezt az intézkedést a fővárosban és a szabolcsi megyeszékhelyen azóta visszavonták.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.