Tarlós: értelmetlen támadni az olimpia rendezését

A főpolgármester mai véleménye szerint Budapest jól jár a rendezéssel.

MNO
2017. 01. 23. 8:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tarlós István az M1 műsorában hétfőn kijelentette: Budapest mindenképpen jól jár az olimpiával, a játékokat megérdemlik a magyar sportolók, a rendezvényt pedig jelentős összegekkel támogatja a Nemzetközi Olimpiai Bizottság.

Azt mondta, az eseményre olyan beruházások valósulhatnak meg biztos finanszírozás mellett, amelyek különben később vagy sosem jöhettek volna létre, így „Budapest szempontjából értelmetlen támadni az olimpia rendezését”.

Mint megírtuk, alig négy nap alatt 35 ezer aláírást gyűjtött össze a Momentum Mozgalom a 2024-es olimpia budapesti megrendezése ellen, illetve azért, hogy legyen népszavazás a kérdésről. Azt ígérik, nem állnak le a gyűjtéssel, és a rendelkezésre álló utolsó pillanatig – ez harminc napot jelent – folytatják a munkát. A főpolgármester az M1 műsorában közölte: aki Budapestet szereti, támogatja az olimpiát, nem ír alá ilyen íveket. Tarlós egyébként pénteki sajtótájékoztatóján is arra kérte a budapestieket, hogy ne írják alá az olimpiáról szóló népszavazás aláíróíveit.

A főpolgármester 2014-ben még úgy fogalmazott az üggyel kapcsolatban, hogy nem életszerű most felvetni a 2024-es olimpia budapesti rendezését – derül ki az ATV videójából. „Sportoltam, és sportbarát is vagyok. Persze a sportértéke meg az idegenforgalmi értéke is nagy lenne, ha valamikor itt lehetne egy olimpia, de csodálkozom ezeken a felvetéseken most” – mondta Tarlós István.

Az is tény ugyanakkor, hogy Tarlós István már 2015-ben a Hír Tv műsorában úgy fogalmazott, van esély arra, hogy 2024-ben Magyarországon rendezzék meg a nyári olimpiai és paralimpiai játékokat. Akkor utalt a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) Agenda 2020 nevű reformprogramjára, amely az olcsóbb és kisebb olimpiák megrendezését támogatja.

Mai álláspontja tehát nem értékelhető korábbi véleményének gyökeres megváltoztatásaként, hiszen korábban is bizonyos feltételek megvalósulása esetén látta életszerűnek a nyári játékok budapesti megrendezésének tervét.

 

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.