Tarthatatlan a helyzet Dunaújvárosban

Családok ezrei maradtak víz és fűtés nélkül.

MNO
2017. 01. 15. 13:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Feljelentést tett vasárnap a Jobbik, miután a napokban dunaújvárosi családok ezrei maradtak víz és fűtés nélkül – derült ki a párt közleményéből. A Jobbik parlamenti frakciója szerint tarthatatlan a helyzet, amiért a Dunaújvárosi Víz-, Csatorna- Hőszolgáltató Kft.-t (DVCSH), illetve annak tulajdonosát, Pomázi Csabát teszik felelőssé.

Közleményében a párt arra szólította fel Pomázit, hogy „hagyja abba a hazudozást”: „nem igaz, hogy a vízkimaradásokat a Duna alacsony vízállása vagy a hideg tél okozza.” A Jobbik szerint az sem felel meg a valóságnak, hogy a DVCSH nem kap megfelelő támogatást a Magyar Energetikai és Közmű-Szabályozási Hivataltól (MEKH), ahogy az sem, hogy veszteséges a cég. A párt úgy látta, ha ez így volna, Pomázi megbeszélhette volna a MEKH-vezető Dorkota Lajossal „közös szilveszterezésük alkalmával, amit Pomázi mátrai szállodájában tartottak.”

A Jobbik úgy látja, a DVCSH a magasabb támogatás, nagyobb nyereség reményében zsarolja az államot, felhasználva a lakosokat is. A párt ezért feljelentést tett.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.