Távozhat Pölöskeiné a Klik éléről

Vezetőváltás lesz a Klebelsberg Központ élén – értesült a Magyar Nemzet több egymástól független forrásból.

MNO
2017. 01. 06. 13:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pölöskeiné 2016 márciusában érkezett az akkor még Klebelsberg Intézményfenntartó Központnak (Klik) nevezett szervezet élére, miután a korábbi elnöktől, Hanesz Józseftől közös megegyezéssel megvált az Emberi Erőforrások Minisztériuma. A szervezet addigra már komoly adósságokat görgetett maga előtt, és az akkoriban kirobbant pedagógustiltakozásokon sokat bírálták a túlcentralizáltsága miatt is. Így Pölöskeinére várt a feladat, hogy átalakítsa az óriásszervezetet, amire miniszteri biztosi mandátumot is kapott a kormánytól. Végül a Klik 198 tankerületéből az idei évvel 59 tankerületi központ lett, amely nemcsak az iskolák fenntartásáért, de már a működtetéséért is felel. Emellett sikerült konszolidálni a Klik adósságát is, miután a kormányzat belátta, hogy 2016-ban is alultervezték a büdzséjét, és 38 milliárdos gyorssegélyt biztosítottak a szervezetnek.

Lapunk írásban is kereste a KK sajtóosztályát, hogy meg tudja-e erősíteni Pölöskeiné távozását, amint megkapjuk a választ, frissítjük cikkünket. Ugyanakkor volt olyan a KK működésére rálátó forrásunk, aki meglepődve fogadta a hírt.

Pölöskeiné szakmai megítélése vegyes, lapunknak többen kifejezetten rátermett, tapasztalt szakemberként nyilatkoztak róla, mások szerint viszont azért kell távoznia a KK éléről, mert elégedetlenek voltak a munkájával.

Szakközépiskolai tanárból Klik-elnök

Pölöskei Gáborné – aki egyébként Áder János köztársasági elnök húga – életrajza szerint tizennégy éven át dolgozott biológia-földrajz szakos tanárként a Petrik Lajos vegyipari szakközépiskolában. 1999-től kezdve az Oktatási Hivatalnál dolgozott különböző beosztásokban, és volt Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatalának a főosztályvezetője is. Később az Emmi főosztályvezetői pozícióját is betöltötte, majd helyettes államtitkára lett. Utóbbi pozíciójából került a Klik elnöki székébe.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.