Tízezer család maradt áram nélkül a hó miatt

Ötvenhat zalai és Vas megyei településen szünetel a szolgáltatás.

MTI
2017. 01. 13. 19:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyházi Nikoletta elmondta: elsősorban Lenti, Szentgotthárd és Körmend térségében, többségében zalai településeket érintően szünetel az áramszolgáltatás, ami a tapadó hó súlya alatt leszakadt vezetékek vagy az áramhálózatra dőlt fák miatt következett be. A jellemzően a falvakat érintő hiba miatt közel 10 ezer háztartásban van áramkimaradás.

A szóvivő hozzátette, hogy szakembereik a katasztrófavédelem munkatársaival együttműködésben, megerősített készenlétben, folyamatosan dolgoznak, bár a munkájukat, a hibahelyek megtalálását az időjárási körülmények megnehezítik. Arra is felhívta a figyelmet, hogy az áramszolgáltató ügyfélszolgálata a hívások megnövekedett száma miatt esetenként nehezebben elérhető, ezért az ügyfelek türelmét kérik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.