Több szülő maga indult el a tragédia helyszínére

Bár az állam azt ígéri, megad minden segítséget, a katasztrófában érintett családok egy része nem várt tovább.

MNO
2017. 01. 21. 13:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár az állam azt ígéri, megad minden támogatást, a busztragédiában érintett családok egy része úgy döntött, nem vár, és elindult a katasztrófa helyszínére, erről számolt be a Szinyei Merse Pál Gimnáziumból tudósítónk. Sok Olaszországban élő magyar is felajánlotta segítségét, tolmácsolást, szállást ajánlva a hozzátartozóknak. 

Az iskolánál melegedőt alakítottak ki. Sokan érkeznek virággal, mécsessel az épülethez, ismerősök, hozzátartozók várják az újabb információkat. Tudósítónk az iskolánál beszélt egy a közösséget jól ismerő asszonnyal, akinek tudomása szerint több érintett hozzátartozót már hivatalosan is tájékoztattak a történtekről. 

A diákok is kapcsolatba léptek néhány társukkal, akik beszámoltak nekik a történtekről. Egyikük azt mesélte, álmából riadt, s azt látta, hogy szinte a teljes busz már lángokba borult.

Gotthardt Zsóka klinikai szakpszichológus a Hír TV-nek nyilatkozva felhívta a figyelmet, nem szabad ilyenkor magukra hagyni a hozzátartozókat, fontos, hogy az érintettek egymással is beszélni tudjanak. Az igazi biztonságérzetet az adná, ha a túlélők minél előbb találkozhatnának családjukkal.

A diákokkal az intézmény pszichológusa foglalkozik. Hétfőn előre tervezett szünnap lesz az iskolában, de kedden várhatóan már megtartják az órákat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.