Több településen nincs áram

2400 fogyasztási helyen szünetel jelenleg az áramszolgáltatás a péntek este kezdődő havazás miatt.

MTI
2017. 01. 14. 8:29
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Varga Ivett közölte: jelenleg nincs áram többek között Komló 290 fogyasztási helyén, illetve Orfűn, Helesfán és Almamelléken. A tapadó hó súlya alatt leszakadt vezetékek, de főként az áramhálózatra dőlt fák miatt következtek be a meghibásodások elsősorban a Mecsek térségében – tette hozzá.

Varga Ivett kitért arra is, hogy az éjszaka még üzemszünet volt Csebény, Feked, Óbánya, Szágy, Horváthertelend településeken is, de a hibát kijavították.

Jelezte, az E.ON szakemberei a katasztrófavédelem munkatársaival közösen, megerősített készenlétben, folyamatosan dolgoznak a hibák elhárításán.

Sárkány Sándor, a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI kérdésére elmondta: a megyében péntek este óta tizenkét fakidőléshez és egy árokba csúszott jármű mentéséhez riasztották munkatársaikat.

Szünetel az áramszolgáltatás három Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településen is, Tiszaszentmártonban, Eperjeskén és Zsurkon – közölte a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője szombaton az MTI-vel. Dóka Imre elmondta, a kimaradás 1200 fogyasztói helyet érint, a szolgáltató szakemberei már dolgoznak a hiba elhárításán.

Mintegy 1200 fogyasztónál nincs áram Miskolcon és Mezőcsáti járás két falvában, a szolgáltató folyamatosan dolgozik a hibák elhárításán – közölte az Észak-magyarországi Áramszolgáltatási (ÉMÁSZ) Nyrt. igazgatósági megbízottja szombaton az MTI-vel.

 

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.