Újabb szakokat csatolt el a kormány

A Nemzeti Közszolgálati Egyetemhez kerül a két intézet.

MNO
2017. 01. 06. 9:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ezúttal az egyik utolsó állami főiskola, a bajai Eötvös József Főiskola két intézetét csatolják a Nemzeti Közszolgálati Egyetemhez – írja az Eduline.hu. A döntést nem verték nagy dobra, a Vízépítési és Vízgazdálkodási Intézet, valamint a Vízellátási és Környezetmérnöki Intézet átszervezését – amelyet az Emberi Erőforrások Minisztériuma az Eduline kérdésére megerősített – a belügyminiszter kezdeményezte, méghozzá a vízügy globális és nemzetbiztonsági jelentőségére hivatkozva.

Az Eötvös József Főiskola közalkalmazottait február 1-től a közszolgálati egyetem veszi át. Ahogy a tárca fogalmazott, „az átadással érintett jogviszonyok tekintetében az EJF által vállalt szerződéses garanciák, kötelezettségek teljesítésének feltételei továbbra is változatlanul érvényesülnek”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.