Veszélyes a Balaton jege

A pénteki erős északi szél több helyen is feltörte a parti jeget.

MTI
2017. 01. 07. 9:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Méhes Dóra elmondta: a pénteki erős északi szél több helyen is feltörte a parti jeget, és bár éjszaka kellőképpen hideg volt, van, ahol csak néhány centiméter vastagságúra hízott a jégréteg.

A szóvivő figyelmeztetett: a biztonságos jégen tartózkodáshoz a jégfelületnek meg kell haladnia a tíz centiméteres vastagságot, tehát a Balaton jegén veszélyes tartózkodni.

A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság arról tájékoztatott, hogy a szabad vizek jegén csak abban az esetben engedélyezett tartózkodni, ha a jég kellő szilárdságú, nem olvad, nem mozog, és akkor is csak azokon a helyeken, amelyek nem esnek tiltó rendelkezések hatálya alá.

Tilos a szabad vizek jegén tartózkodni éjszaka és korlátozott látási viszonyok között, járművel – a biztonságos munkavégzés kivételével –, kikötők és veszteglőhelyek közelében, valamint általánosságban a folyóvizeken – írták a katasztrófavédelem megyei honlapján.

A Velencei-tónál viszont megnyílt a jégpálya az Agárdi Popstrandon. A kijelölt pályán biztonságos, 11 centiméter vastag természetes jégfelület várja a téli sportok kedvelőit.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.