Vizsgálatot indítanak az izsáki polgármester ügyében

Ha kiderül, hogy a ház sosem funkcionált panzióként, vissza kell fizetni a pályázaton elnyert pénzt.

MNO
2017. 01. 25. 17:49
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Soron kívüli, teljes körű vizsgálatot indít a 444.hu cikke alapján a Miniszterelnökség az izsáki vadászház ügyében – közölte a portállal Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára. 

Hivatalosan a Magyar Államkincstár folytatja majd le a vizsgálatot, miután év elején ebbe olvadt be a Vidékfejlesztési Hivatal. A vizsgálat során visszamenőleg megvizsgálják a könyvelést, hogy működött-e valaha vadászpanzióként a ház. Ha kiderül, hogy nem, akkor vissza kell fizetni a pénzt.

A 444. hu írta meg, hogy európai uniós pénzből épített panzióban lakik Izsák fideszes polgármestere. Mondok József településvezető egyik cége 35 millió forintot nyert el egy vadászpanzió megépítésére a Darányi Ignác Terv pályázatán 2014-ben. Miután az egy kecskeméti cég kivitelezésében elkészült, nem hirdették meg, hogy vendégeket is várnak a szálláshelyként nyilvántartásba vett ingatlanba, ugyanis a helyiek szerint a polgármester egyszerűen beköltözött az épületbe.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.