Szombaton párttá alakul a Momentum

Az elnökség négy helyére kilencen pályáznak, köztük a lejáratókampány közepébe csöppent Mécs János.

Markotay Csaba
2017. 03. 02. 12:46
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az olimpia elleni aláírásgyűjtéssel ismertté vált Momentum Mozgalom szombaton dönt a párttá alakulásról. A tisztújításon az elnökség négy helyére kilencen pályáznak, köztük Mécs János is, Mécs Imre korábbi országgyűlési képviselő fia, akinek három évvel ezelőtti, vidékiekről szóló írása miatt élesen támadta a kormányközeli média a mozgalmat.

A paródiának szánt cikkben Mécs János azt írta egyebek között, hogy „Istenkém, hogy rühellem a vidékieket, pedig nem kellene szegényeket, mert liberális vagyok meg minden, szóval melegek, cigányok, hajléktalanok, meg egyébként mindenki okés, na de a vidékieket nem tudom megszokni”. Mécs a vidékieket lenéző pestiek fanyalgását figurázta ki.

Lapunknak Papp Gergő, a Momentum szóvivője elmondta, hogy az elnöki posztért csak a szervezet jelenlegi vezetője, Fekete-Győr András indul, az pedig fel sem vetődött bennük, hogy az elnökségi posztra beadott pályázat visszavonására kérjék Mécs Jánost. „Meg fogjuk védeni, nem ijedünk meg a támadásoktól” – nyilatkozta.

A Momentum párttá alakulásának pontos időpontja attól függ, hogy a bíróság mikor jegyzi be pártként a szervezetet.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.