Utcát neveztek el a szolgálat közben elgázolt rendőrről

Radovic Dusánt egy menekülő autós ütötte el 2010-ben.

MNO
2017. 03. 22. 9:04
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Budapest Főváros Közgyűlése 2017. január 25-én határozatot hozott arról, hogy a zuglói Népstadion közt a 2010-ben, szolgálatteljesítés közben elhunyt rendőr főhadnagyról, Radovic Dusánról nevezzék el – írja honlapján a Zuglói Közbiztonsági Non-profit Kft. (ZKNP). Az átnevezést a zuglói rendőrkapitányság kezdeményezte, a határozatot a Fővárosi Közgyűlés hozta meg.

Radovic Dusán 1980. május 21-én született Ózdon, majd 1999-ben került Budapestre és kezdte meg szolgálatát Zuglóban. Diplomája megszerzése után elvégezte azt az átképző iskolát, melynek eredményeként néhány napon belül tiszti kinevezést kaphatott volna – azonban 2010. július 23-án szolgálatteljesítés közben életét vesztette. Egy rendőrök elől menekülő autós gázolta el a Keleti pályaudvarnál, és olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínre érkező mentősök már nem tudták megmenteni az életét.

Radovic Dusán neve felkerült a Rendőrségi Igazgatási Központban található hősi halottá nyilvánított rendőrök emléktáblájára, és a zászlóst a belügyminiszter előterjesztésére főhadnaggyá léptették elő. 2011. július 23-án, kopjafát avattak emlékére a XIV. kerületi rendőrkapitányság udvarán, melyet évente megkoszorúznak, és a közeli Varga Zoltán Sportpályán Radovic Dusán-labdarúgóemléktornát tartanak – írja a ZKNP.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.