Áron alul juthattak a teljes Klotild-palotához

540 millió forintért szabadulhatott meg a fővárosi önkormányzat Budapest egyik legértékesebb ingatlanától.

2017. 05. 10. 4:23
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Piaci ár alatt, 540 millió forintért szabadulhatott meg a fővárosi önkormányzat Budapest egyik legértékesebb ingatlanától, az Erzsébet híd pesti lábánál lévő déli Klotild-palotában lévő csaknem ezer négyzetméteres helyiségétől – derült ki a kormánypárti többségű Fővárosi Közgyűlés mai ülésére beterjesztett főjegyzői előterjesztés nyomán.

Lapunk ugyanis utánajárt, mi lett a következménye annak, hogy a városháza belső ellenőrei szerint a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. a pályázati eladáshoz „fizikai szemrevételezés” nélkül készíttetett értékbecslést. Papíron 525,3 millió forintra taksálták az ingatlant, a számolást alig másfél-két nap alatt „lezavarták”. Az ügyben folytatott részletes belső ellenőri vizsgálat alapján a valós ár 25–50 millióval magasabb lehet, de például Szaniszló Sándor, a Fővárosi Közgyűlés pénzügyi ellenőrző bizottságának szocialista elnöke azt állítja: legalább 200-300 millióval kérhettek volna többet.

A világörökségi helyszínen kiemelt kormányzati beruházással, sok milliárd forintból a török tulajdonosi hátterű Melis Investment Kft. luxusszállót alakít ki. A műemléki épületen – a Budapest Galéria az ügyben szereplő volt kiállítótermén kívül – 2,6 milliárd forintért adott túl 2014-ben az akkor még Rogán Antal vezette fideszes belvárosi önkormányzat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.