Leléptetnék Lőrincről az új óvodavezetőt

Az ellenzék arra kéri a volt fideszes Laminé Antal Évát, lépjen vissza a pestszentlőrinci óvoda vezetésétől.

2017. 05. 27. 10:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hiába választotta meg a Pestszentlőrinci Robogó Óvoda élére a volt fideszes Laminé Antal Évát a XVIII. kerületi képviselő-testület kormánypárti többsége, az ellenzék arra kéri az érintettet, lépjen vissza. Erre szólította fel Füzesabony egykori fideszes polgármesterét Szaniszló Sándor (MSZP) fővárosi képviselő. Elmondta: erre a jól működő és jól vezetett intézmény és az oda járó másfél száz gyermek érdekében volna szükség.

Szerinte a fideszesek „bukott politikusukat” „nem hagyták az út szélén”, és példátlan módon úgy tették meg a Havanna-lakótelepi óvoda vezetőjének, hogy sem a dolgozók, sem a szülők nem támogatták. – A jövő hét elején lakossági fórumon ismertetjük a kialakult helyzetet. Annak ellenére, hogy az eddigi igazgató és helyettese is elindult az óvodavezetői pályázaton, bármelyikük nyer, zökkenőmentesen folytatódhatott volna a jól működő program – tette hozzá. Megjegyezte, nem Laminé Antal Éva szakmai előéletével volt bajuk, hanem azzal, hogy polgármesterként személyi ellentétek miatt vallott kudarcot, büntetőügyekbe keveredett, mint óvodapedagógus pedig rövid időn belül már a sokadik településen próbálkozik.

– Azért kellett pályázatot kiírni, mert lejárt az óvoda eddigi vezetőjének, Dóczy Ildikónak a megbízatása – emlékeztette lapunkat Ughy Attila (Fidesz–KDNP) polgármester. Nyomatékosította: mivel zárt ülésen döntöttek, a részletekről nem beszélhet, de arról meggyőződtek, hogy az említett óvodában vezetési válság alakult ki. Szerinte a személyi ellentétek eldurvultak, a működésben hiányosságokat találtak, ezért az egyetlen jó megoldás az volt, hogy a külső pályázót nevezik ki öt évre az intézmény élére.

Dóczy Ildikó, aki 16 éve dolgozik az intézményben, és ebből tíz éve vezetőként, lapunknak csak annyit mondott: az óvoda dolgozói és a szülők is megdöbbentek a képviselő-testület döntésén.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.