Mégsem Göbölös lesz az FKF vezetője

Tarlós: Ki tudja, mióta van rendetlenség az FKF-nél, ennek most már véget vetek.

2017. 05. 24. 18:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Június elsejétől mégsem Göbölös László dandártábornokot, az Alkotmányvédelmi Hivatal volt főigazgatóját, hanem Nagy László műszaki vezérigazgató-helyettest nevezem ki a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. élére” – erősítette meg a Magyar Nemzetnek Tarlós István főpolgármester az Index információját a cégvezetőváltás legújabb fejleményeiről. Kérdésünkre elmondta: tisztázódott, hogy a ma is hivatásos állományban lévő dandártábornok és elképzelt pozíciója összeférhetetlen.

Tarlós István április végén jelentette be, hogy egy belső ellenőri jelentés nyomán az eddigi vezérigazgató, Csontos István május 31-i hatállyal távozik. A revizorok szerint a közszolgáltató működése válságba jutott. Egyebek mellett a vizsgálat megállapította: a cég tervezését és közbeszerzéseit „erős és kiszámíthatatlan politikai hatások” érik. Nemegyszer „valamely érdekcsoportnak” kedveztek, ami „le van papírozva”, továbbá „a szervezeten belül hét-nyolc informális hálózat működik”.

– Ki tudja, mióta van rendetlenség az FKF-nél, ennek most már véget vetek – mondta lapunknak korábban a főpolgármester, aki eredetileg a magas rangú egykori kémelhárítóval számoltatta volna föl az említett informális hálózatokat. Az FKF-nél egyébként a BRFK korrupciós és gazdasági bűnözés elleni főosztálya nyomoz. A rendőrök jelenleg is vizsgálják a fővárosi cég tanácsadói szerződéseit.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.