További százmilliókat emészt fel az állatkerti beruházás

Még közelebb juthat a Fővárosi Állat- és Növénykert eredetileg 25 milliárd forintosra becsült fejlesztésének költségkerete a duplájához.

2017. 06. 14. 4:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Még közelebb juthat a Fővárosi Állat- és Növénykert eredetileg 25 milliárd forintosra becsült fejlesztésének költségkerete a duplájához: szerdán a Fővárosi Közgyűlés növelheti meg 381 millió forinttal az állami támogatású beruházás forrásait. Ez a pénz a Mesepark és Mesevár kialakításának megemelkedett kiadásait fedezi.

Eredetileg bruttó 2,2 milliárdból építették volna meg a volt vidámparki terület egy részén a magyar mesék állathőseit megidéző, 15 ezer négyzetméteres parkot és az ide tervezett épületeket. Csakhogy a kültéri létesítmények kivitelezésére szánt 469 milliós fedezetre a bajba jutott 3-as metrós tendereknél is drágább, csaknem kétszer akkora, 816 milliós ajánlat érkezett. Új tendert írtak ki, de az sem használt.

Ha a főváros nem segít, a Mesepark lényegi elemeit: állattartó helyeket, tematikus játszótereket vagy a madármentő központot kellene elhagyni. A kormány a beruházás többi részének, a Pannon Parknak, benne a biodómnak és a mélygarázsnak hasonlóképpen felduzzasztott költségeit emelte meg az elmúlt hetekben több mint 20 milliárd forinttal. A kabinet a Mesepark kialakításához pedig 1,7 milliárd forint többletköltséget vállal.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.