Elengedték az óbudai macskakínzás gyanúsítottjait

Az ügyészség szerint a rendelkezésre álló adatok, bizonyítékok között ellentmondások feszülnek.

2017. 08. 07. 18:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem került rács mögé az a két ember, aki a gyanú szerint brutálisan megkínozott egy macskát Óbudán – tájékoztatta a Fővárosi Főügyészség hétfőn a 24.hut. Az ügyészség a rendőrség előzetes letartóztatást kezdeményező indítványát „a rendelkezésre álló adatok, bizonyítékok között mutatkozó ellentmondások miatt” utasította el. Közölték: a gyanúsítottak tagadták a bűncselekmény elkövetését. Az ellentmondások tisztázása a további nyomozás feladata.

A brutális állatkínzásra múlt héten derült fény, az élve megnyúzott macskát az Állatmentő Szolgálat Alapítvány próbálta megmenteni. A sérült állatot a III. kerületi Szomolnok utcában találták meg, egy autó alatt lapult. Azt írták: az állatorvosok megerősítették a szándékosságot, szabályos nyúzás nyomai vannak a macskán, aki megtalálásakor még életben volt. Az állat végül az orvosi ellátás ellenére elpusztult.

A rendőrség vasárnap közölte, egy 38 éves semjéni férfit és a 24 éves mezőzombori fiatalt fogtak el, akik megalapozottan gyanúsíthatók az állatkínzással. Kihallgatásuk után mindkettejüket őrizetbe vették, de most szabadon távozhattak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.