Októbertől emelkedhet az önkormányzati köztisztviselők bére

Augusztus 20. után találkoznak majd a tárgyalásban érintett felek.

MN
2017. 08. 07. 5:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Októbertől átlagosan húsz, januártól további nyolc, majd 2019. januártól ismét nyolc százalékkal emelhetik az önkormányzati dolgozók bérét – mondta Schmidt Jenő, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének elnöke a Magyar Hírlapnak adott interjújában.

„Október elsején megtörténhet az első emelés, ha nem, az is egy üzenet az önkormányzati szektornak. A jelek biztatók, ugyanis a Belügyminisztérium befogadta a javaslatomat” – fogalmazott. Hozzátette: abban maradtak, hogy augusztus huszadika után fognak a tárgyalásban érintett felek találkozni, utána a javaslat a kormányülés elé kerülhet.

Mint mondta, a javaslat évi huszonötmilliárd forintos összeggel növeli meg az államháztartás költségeit, ami a tizennyolcezermilliárdos költségvetés hibahatárán belül van. „Tehát nem nagy tétel, innentől ez politikai szándék és akarat kérdése” – fogalmazott Schmidt Jenő.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.