Sínen van a 3-as metró alagút-felújítási tendere

Augusztus 28-án hirdethetik ki, mely vállalkozás nyerte el a munkákat.

2017. 08. 21. 7:07
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megérkezett a 3-as metró alagút-felújítási munkáira kiírt közbeszerzési eljáráshoz a Lázár János vezette Miniszterelnökséghez tartozó közbeszerzési felügyeleti főosztály tanúsítványa – tudta meg a Magyar Nemzet.

Értesülésünk szerint múlt csütörtökön lépett életbe az ilyenkor szokásos szerződéskötési moratórium. Amennyiben senki nem támadja meg a bírálóbizottság döntését, augusztus 28-án hirdethetik ki, mely vállalkozás nyerte el a munkákat.

Ahogy azt lapunk megírta, a metróvonal északi szakaszán lévő hat állomás felújítási munkáit a Strabag Építőipari Zrt. végezheti el, nem sokkal több mint 24 milliárd forintos vállalási áron. Velük még ebben a hónapban megköthetik a szerződést. A két tender közül az alagút-felújításnál 15 százalékkal, az északi szakasz állomásainak esetében 23 százalékkal haladták meg az ajánlatok az eredetileg becsült összeget, míg a középső, illetve a déli metrószakasz állomásainak felújítására 44, illetve 47 százalékkal magasabb ajánlatok érkeztek. Információnk szerint utóbbiak esetében legkésőbb októberben új közbeszerzési eljárásokat indítanak. A 3-as metró teljes felújítására 137,5 milliárd forintot biztosít az állam.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.