Tarlós: Ne a Népszava mondja meg, kit váltsak le! – Helyén marad a BKK-vezér

Nem inog Dabóczi Kálmán széke – közölte lapunkkal a főpolgármester.

2017. 08. 14. 9:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Eszem ágában sincs meneszteni Dabóczi Kálmánt, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatóját – cáfolta meg a Magyar Nemzetnek Tarlós István (Fidesz–KDNP) főpolgármester a Népszava értesülését. Hozzátette: az online bérletértékesítési rendszer kudarcáért nem tartja felelősnek a BKK menedzsmentjét, hiszen a fővárosi önkormányzat százszázalékos tulajdonában álló közlekedésszervező társaság csupán felhasználó volt. – A szoftver tulajdonosa a T-Systems volt, ahogy a rendszer hibáját vitatott körülmények között jelző 18 éves fiatal ügyében is a magáncég tett feljelentést, nem pedig a BKK – hangsúlyozta Tarlós István. A „jól értesült” Népszaváról pedig megjegyezte:

„Ahogy én sem mondom meg a lap főszerkesztőjének, hogy éppen melyik újságírót rúgja ki, elvárom, hogy nekem se mondják meg, hogy melyik fővárosi társaságnak ki legyen a vezetője, főként nem, hogy kit és mikor váltsak le.”

A főpolgármester azt is elmondta: az általa az ügyben kért és helyettese, Szeneczey Balázs által elrendelt belső vizsgálat még tart, augusztus 30-án, ahogy a Népszava írta, valóban ülést tart a Fővárosi Közgyűlés, ám annak napirendjét sem az újságírók, hanem ő állítja össze, és arról a képviselők döntenek.

###HIRDETES###

A július 13-án a vizes világbajnokság nyitánya előtt egy nappal elindított, de napokon belül összeomlott online bérletértékesítési rendszer kapcsán a Magyar Nemzet írta meg, hogy négy nyomozás zajlik az ügyben, az érintett társaságok belső vizsgálatokat rendeltek el, az adatszivárgások miatt pedig a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság is eljárást indított. Ezekkel kapcsolatban Tarlós István most azt is kijelentette: „fideszes nyomást”, ahogy a Népszava írta, nem a sajtóban etikus hekkernek nevezett fiú, és nem Dabóczi Kálmán esetében észlelt, hanem a BKK informatikai rendszerét, azon keresztül a főváros egész közlekedési hálózatát ért támadások ügyében. Azok hátterét jelenleg a nyomozó hatóságok operatív titkosszolgálati eszközökkel is kutatják.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.