Mindent látó revizort nevezett ki Lázár János

Sagyibó Viktor a Microsoft magyar vezetőségéből került a Miniszterelnökséghez, minden futó projektet ő fog ellenőrizni.

Koncz Tamás
2017. 11. 07. 7:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy vállalati guru veszi át keddtől a Miniszterelnökség hazai és uniós projektjeinek ellenőrzését – derül ki a legfrissebb Magyar Közlönyből.

Lázár János Sagyibó Viktort, a Microsoft Magyarország korábbi kormányzati üzletágának vezetőjét nevezte ki miniszteri biztossá, a tárcában belül szokatlanul széles ellenőrzési hatáskörrel. A dokumentum szerint

A miniszteri biztos már korábban is bizonyított: a közgazdász végzettségű szakember 2001 és 2008 között a Pannon GSM, majd a Telenor menedzsereként és értékesítési igazgatójaként dolgozott, 2011-ig a Microsoft Magyarország értékesítési vezetője, 2012 és 2016 között pedig kormányzati üzletági igazgatója volt.

Szakmai pályafutásában idáig egyetlen törés mutatkozott – 2016 júniusában a 4iG Nyrt. vezérigazgatójává nevezték ki, de két hét múlva lemondott a posztról, konkrétabban ki nem fejtett személyes okokra hivatkozva.

Sagyibó megbízatása első körben fél évre szól, és ezalatt helyettes államtitkári fizetést, vagyis csaknem egymillió forintot kap, munkájában pedig háromfős titkárság is segíti. Lázár János valószínűleg üzleti szemléletű projektvezetést és bürokráciacsökkentést vár tőle a minisztériumban is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.