A Fideszhez húz a független polgármester

Szarvas Péter tavaszi választáson való indításáról tárgyalt a kormánypárt Békéscsabán.

Unyatyinszki György
2018. 01. 23. 11:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Békéscsaba független polgármestere, Szarvas Péter neve is felvetődött a Fidesz lehetséges országgyűlési képviselőjelöltjeként – mondta a Behir.hu tudósítása szerint a múlt héten Herczeg Tamás fideszes önkormányzati képviselő, aki végül pártja jelöltje lett a tavaszi országgyűlési választáson.

A bejelentés azt sugallta, hogy a polgármester eddigi függetlenségét feladva szorosan együttműködik a helyi kormánypárti erőkkel, ezért az érintetthez fordultunk kérdéseinkkel. „Az utóbbi három évben sikerült jó munkakapcsolatot kialakítani a kormánnyal a város fejlődéséért, amit a Modern városok program és a településfejlesztési operatív program békéscsabai projektjeinek előrehaladottsága is bizonyít” – írta a polgármester. Hozzátette, ő nem kezdeményezett egyeztetést a Fidesz helyi szervezetével, de arra – beszédesen – nem tért ki, a párt felvette-e vele a kapcsolatot a jelöltállításról, bár erről is kérdeztük. – Jelenleg a polgármesteri feladataimra koncentrálok, a 2019-es helyhatósági választásról még korai beszélni – adott kitérő választ arra a kérdésünkre, hogy jövőre a Fidesz színeiben kíván-e indulni a polgármesteri címért.

A nem fideszes vezetésű települések polgármesterei nincsenek könnyű helyzetben, ami tetten érhető a Modern városok program és az uniós forrású településfejlesztési projektek kapcsán. Például a hódmezővásárhelyi polgármester-választási kampányban a fideszes erők azt terjesztik, csak az ő győzelmük esetén jut támogatáshoz a város. A támogatásokért felelős Kósa Lajos miniszter is azt mondta a múlt héten, hogy a független jelöltet többszörösen ellenőrzik majd, ha győz.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.