Az Európai Bizottság sem hallott a Soros-tervről

A szervezet hozzátette: tevékenységét a tények, nem pedig spekulációk alapján folytatja.

MN
2018. 01. 20. 12:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A bizottságnak nincs tudomása semmilyen Soros-tervről, tevékenységét a tények, nem pedig spekulációk alapján folytatja” – közölte Frans Timmermans, az Európai Bizottság első alelnöke Molnár Csaba, a Demokratikus Koalíció európai parlamenti képviselője írásbeli kérdésére. A DK közleménye szerint a politikus azt firtatta, hogy tud-e a bizottság bármiféle Soros-tervről, és hogy kíván-e lépéseket tenni a bizottságot korrupcióval megvádoló magyar kormánnyal szemben. 

Timmermans válasza a diplomácia virágnyelvéről magyarra fordítva így hangzik a DK szerint: „Orbán Viktor hazudik, Semjén pedig hülyeségeket beszél.”

A DK emlékeztet: amikor Navracsics Tibor európai biztost szembesítették Orbán Viktor kijelentésével, miszerint az Európai Bizottság a Soros-tervet hajtja végre, a biztos csak annyit mondott, hogy „Soros-terv mint ilyen nem szerepel a bizottság munkatervében”. Hozzátette: Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes erre válaszul gyakorlatilag lekorruptozta az egész Európai Bizottságot, azzal vádolva Navracsicsot, hogy erről neki legalábbis tudnia kell.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.