Először nyert díjat magyar sör egy cseh sörversenyen

Kiderült, hogy a magyar kézműves sörfőzők is tudnak kiváló pilsenit készíteni.

MTI
2018. 01. 19. 20:49
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Három bronzérmet nyert a békésszentandrási Szent András Sörfőzde Európa egyik legrangosabb szakmai sörversenyén, a Csehországban megrendezett nemzetközi World Beer Idolon – tájékoztatta a kézműves főzde pénteken közleményben az MTI-t.

Magyarországról egyedül a 25 éve alapított Békés megyei főzde nyert el díjat a Monarchista fantázianevű imperial pilsner, a valódi gyümölcsből készült Málnás Búza és a limitált kiadású, Earl Grey teás karácsonyi főzete, az Esthajnal ’17 söreivel – írták.

A World Beer Idol nemzetközi sörversenyt harmadik alkalommal rendezték meg a csehországi Slanyban. Idén 17 ország mintegy 50 főzdéje több mint kétszáz sörrel nevezett, 10 arany-, 13 ezüst- és 28 bronz díjat osztott ki a neves sörkritikusokból, független sörfőzőmesterekből, újságírókból és szakmai oktatókból álló zsűri.

A díjazottak többek között francia, belga, német, norvég, spanyol, cseh és dán sörfőzdék közül kerültek ki. Az egyedüli „gyémántot” a belga Huyghe Brewery sörfőzde Delirium Tremens strong ale-je nyerte.

A Szent András Sörfőzde portfóliójában 14-féle sörtípus található, amelyet szezonális különlegességekkel egészítenek ki. Ők készítették Magyarország első valódi gyümölcsből készült meggyes sörét. A negyedszázados jubileumát ünneplő, 2011-ben az év sörfőzdéjének választott kézműves manufaktúra mintegy 30 nemzeti és nemzetközi elismerést nyert már.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.