Hiába kérték, nem fog megállni a tram-train Kishomokon

Ott megy el mellettük a sínpár, de nem kapnak megállót a kishomokiak Hódmezővásárhelyen.

Pintér Bence
2018. 01. 20. 18:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem fog megállni a Hódmezővásárhelyet Szegeddel összekötő, új villamos a kishomoki városrészben, hiába gyűjtöttek aláírást az ott lakók – írja a Hír TV. A csatorna riportja szerint a vonat-villamos hibrid több helyen is megáll majd Hódmezővásárhely belvárosában, de a város szélén lévő Kishomokon nem lesz állomása. Pedig közvetlenül ott halad majd el a sínpár, ráadásul a buszjáratokat ritkítani fogják.

„A számításokban úgy vették figyelembe tudomásom szerint, hogy a buszjáratok jelentős része megszűnik. Természetesen azoknak, akik a nyomvonal mellett vagy mentén élnek, és akiknek fontos az akár Hódmezővásárhelyre, akár Szegedre való bejutás, ott, ahol nem áll meg az új tram-train, mindenképpen szükségük lesz az autóbuszjáratokra” – mondta a csatornának Márki-Zay Péter ellenzéki polgármesterjelölt.

A hódmezővásárhelyi tram-train 2017 elején becsült büdzséje még csupán 23 milliárd forint volt. Egy augusztusi kormányhatározatban több mint 50 milliárdra kúszott, szeptemberre pedig már 74 milliárd körülire szaladt büdzsé – írja a Hír TV.

„A cél először az, hogy minél olcsóbbnak mutassák ki, ezzel meggyőzzék a közvéleményt meg a döntéshozókat arról, hogy érdemes megépíteni, tehát valószínű, hogy irreálisan alacsonyra becslik. Később persze kiderül, hogy ez is kell, az is kell, és onnantól kezdve az lesz a lényeg, hogy minél drágábban épüljön, minél több pénz fölött lehessen rendelkezni. Én ezt a folyamatot láttam itt. Nem láttam extra drágulást, egyszerűen azok a számok, amelyeket Lázár János idézett, akkor nem voltak valóságosak” – mondja Tevan Imre szakújságíró.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.