Legalább 15 családot vert át a csalópáros

Hiába károsították meg ügyfeleiket, a rendőrség egyelőre nem vette őrizetbe a szélhámosokat.

MN
2018. 01. 21. 12:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jelenleg is szabadlábon van az a csalópáros, akik országszerte tucatnyi családot vertek át: játszótér építését vállalták, de miután felvették az előleget, eltűntek a megrendelők pénzével – írja a Hír TV online változata.

A tettesek, egy férfi és egy nő az ország legtávolabbi pontjain cserkészték be ügyfeleiket, összesen 15 családot károsítottak meg. A csalók akár 450-500 kilométert is utaztak, hogy ne keltsenek feltűnést, ami egy ideig sikerült is nekik.

Noha a rendőrség csalás megalapozott gyanúja miatt nyomoz a páros ellen, mostanáig nem kerültek őrizetbe. A rendőrség a nyomozás érdekeire hivatkozva nem árult el több információt a Hír TV Panaszkönyv című műsorának.

A gyanúsítottakat a televízió stábja próbálta elérni újfehértói otthonukban és azon a telefonon is, amelyen a rendeléseket felvették, de nem jártak sikerrel.

Klacsmann Dávid ügyvéd szerint csak akkor vonják be a vállalkozó hivatalos engedélyét, ha jogerős ítélet mondja ki bűnösségét.

„Amennyiben a vállalkozóval szemben büntetőeljárás van folyamatban, és ténylegesen megtörténik a bűncselekmény megállapítása, csak azt követően történik a vállalkozói engedélynek a bevonása” – ismertette Klacsmann. Az ügyvéd szerint nem árt óvatosnak lenni még a becsületesnek tűnő vállalkozóval szemben is. Érdemes utánanézni az interneten az ingyen elérhető adatbázisokban, hogy létező vállalkozásról van-e szó és kik állnak a cég mögött.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.