Meghalt Kálmán András, Dunaújváros volt polgármestere

Az MSZP volt országgyűlési képviselője 68 éves korában, váratlanul hunyt el.

MN
2018. 01. 21. 13:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Meghalt Kálmán András, Dunaújváros egykori polgármestere, az MSZP volt országgyűlési képviselője – közölte a párt vasárnap az MTI-vel. A volt városvezető 68 évesen, váratlanul hunyt el.

Kálmán András 1990-ben önkormányzati képviselő, 1994-ben pedig az MSZP dunaújvárosi regionális szervezetének elnöke lett. 1998-ban és 2002-ben választották meg országgyűlési képviselőnek.

Kálmán András 1999-ben, időközi polgármester-választáson nyerte el a polgármesteri tisztséget. 2002-ben és 2006-ban is ő lett a polgármester, szintén az MSZP színeiben. 2010-ben már nem indult a tisztségért, nyugdíjba vonult.

A 2014-es önkormányzati választáson az MSZP, a DK és az Együtt közös önkormányzati képviselőjelöltje volt, de nem került be a közgyűlésbe.

A szocialisták közleményben búcsúznak párttársuktól. Azt írták: „Gyászoljuk egykori polgármesterünket, képviselőtársunkat. A szocialisták közössége osztozik a család, a barátok és a kollégák fájdalmában. Nyugodjék békében!”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.