Megvan a rendkívüli parlamenti ülés időpontja

A Jobbik azt szeretné, ha személyesen Orbán Viktor adna magyarázatot a „titokban” befogadott menekültekre.

Katona Mariann
2018. 01. 22. 16:09
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jövő kedden, vagyis január 30-án tarthatják meg az Országgyűlés rendkívüli ülését – értesült a Magyar Nemzet. Kövér László házelnök kénytelen volt összehívni a parlamentet, miután a Jobbik kezdeményezésére szinte a teljes ellenzék aláírásával támogatta a soron kívüli ülést. Információink szerint a parlamenti napot előkészítő házbizottság szerdán fog tanácskozni, akkor derülhet ki a végleges napirend is.

Az ellenzék elsődleges célja magyarázatot követelni a kormánytól arra: hogyan lehet, hogy elköltöttek az elmúlt három évben 22 milliárd forintot bevándorlásellenes propagandára, eközben pedig „titokban” 2300 külföldit fogadtak be, vagyis ennyien kaptak Magyarországon oltalmazotti státust. A Jobbik azt szeretné, ha az ügy hátterét személyesen Orbán Viktor miniszterelnöktől hallhatnák.

Az továbbra is kérdéses, hogy a kormányfő elmegy-e a rendkívüli ülésre és felszólal-e napirend előtt, vállalva ezzel, hogy az ellenzéki frakciók egy-egy képviselője szemtől szemben reagálhat az általa elmondottakra, és kérdéseket is tehet fel. Az is kérdéses, hogy Orbán Viktor mellett a Fidesz és a KDNP képviselői részt vesznek-e az ülésen, hiszen a legutóbbi ellenzéki kezdeményezésű parlamenti napra nem mentek el. Márpedig ha a kormánypárti politikusok hiányoznak, az azt jelenti, hogy a napirend előtti felszólalásokat követően már a napirendet sem tudják elfogadni, vagyis az ülés kevesebb mint egy óra alatt véget is ér.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.