Nyomoznak az újságra kapott pénzből nyitott borozó ügyében

Az ügyben Volner János tett feljelentést.

MN
2018. 01. 23. 10:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyomoz a rendőrség Cegléd országgyűlési képviselője, Földi László ismerősének az üzlete ügyében: Varga Zoltán Ernő cége, a Vassily Kiadó Kft. 2009 és 2016 között 78 millió forintot kapott egy önkormányzati cégtől, a Várvag Nonprofit Kft.-től lapkiadásra, cikkek írására és hirdetések közlésére, de aztán a lap bezárt, és a cég inkább borozót nyitott – írja a 444.hu.

Az ügyben Volner János, a Jobbik frakcióvezetője tett feljelentést. A képviselőnek küldött, a portálhoz eljutott válaszlevél szerint az V. és XIII. kerületi ügyészség nyomozást rendelt el nagyobb értékű csalás gyanúja miatt, és a ceglédi rendőrkapitányságot bízta meg a lefolytatásával.

A lap 2015-ben megszűnt, de az önkormányzati cég így is kifizetett a kiadónak 9 millió forintot. Még ennél is érdekesebb, hogy 2013 januárjától a Vassily kiadó felvette tevékenységi körei közé a vendéglátást, a rendezvényi étkeztetést és az italszolgáltatást, majd megnyitotta a belvárosi Szindbád Borozó és Éttermet.  A borozó helyiségét a cég szintén az önkormányzattól bérli, és hogy teljes legyen a kép: az újság – amíg működött – vastagon hirdette lapjain az újonnan nyílt borozót – teszi hozzá a 444.hu. 

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.