Orbán tanácsadója szerint nyár elejéig megérkezhet az új amerikai nagykövet

Megyesy Jenő bizakodó. És hogy Trump mikor fogadja Orbánt? Úgy látja, a találkozó most nem lényeges.

MTI
2018. 01. 20. 18:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megjegyezte: nehéz prognosztizálni, hogy a szenátus mikor hagyja jóvá a jelöltet, akit előtte a testület is meghallgat.

Sajtóhírek szerint David Cornsteint jelölnék Budapestre amerikai nagykövetnek.

Megyesy Jenő szerint most is politikai kinevezett érkezik Magyarországra, ahogy az volt utóbbi húsz évben mindig. Nem feltétlenül baj, hogy nem karrierdiplomata jön, mert egy politikai kinevezett függetlenebb tud maradni a rendszertől, és közelebb áll az elnökhöz – mondta. „Arra számítok, hogy az új nagykövet megérkezésével a helyzet pozitív irányba mozdul majd, és a felmerülő viták nem lesznek előtérben” – mondta a főtanácsadó.

Megyesy Jenő nem tudta megmondani, hogy mikor várható a magyar miniszterelnök washingtoni látogatása. Kifejtette: a kétoldalú találkozók alapvetően akkor lényegesek, amikor valamilyen fontos téma vagy konfliktus merül fel, de jelenleg nincs ilyen.

A magyar–amerikai viszonyról úgy nyilatkozott: a katonai, nemzetbiztonsági együttműködés mindig is jó volt, Magyarország a NATO megbecsült tagja, a gazdasági kapcsolatok is megfelelők, hisz Németország után Amerika Magyarország második legfontosabb partnere.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.