Összeállt Karácsony Gergely tanácsadó testülete

A csapatot Andor László volt uniós biztos vezeti majd.

MN
2018. 01. 22. 11:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két tucat szakértő részvételével alakult meg Karácsony Gergely tanácsadó testülete, amit a volt uniós biztos, Andor László vezet – derül ki a 24.hu cikkéből.

Andor László a portálnak adott interjújában azt mondta, Karácsony Gergelyt több párt is támogatja, és fontos, hogy ha erre igénye van, akkor egy politikában jártas személyekből álló testület nyújtson neki segítséget akár a programalkotásban, akár a választók meggyőzésében.

„Fontos hangsúlyozni, hogy ez nem pártok tanácsadó testülete lesz, a miniszterelnök-jelölt felkérésére jön létre, mert úgy látja, hogy a kampányban, ami a programhirdetés időszaka, szüksége van arra, hogy szakértőkkel konzultáljon. Valóban nem nagy dolgozatokat kell most írni, tulajdonképpen mindenki megírta már a maga nagy dolgozatát ebből a körből, hanem arra fókuszálunk, hogy mik a legfontosabb feladatok, legyen szó a civil társadalomról, a munkanélküli segélyről vagy a járóbeteg-ellátásról” – fogalmazott.

Arra a kérdésre, hogy összeállt-e Karácsony Gergely árnyékkormánya, azt mondta, hogy nem – a testület létszáma jóval nagyobb, mint egy kormányé, és egy-egy területről több szakértő is közreműködik. „Bár néhányan vannak köztünk, akik a parlamentbe készülnek, a nagy többség szakértő vagy politikai tapasztalattal rendelkező pártonkívüli” – szögezte le.

Karácsony Gergely tanácsadó testületének tagjai:

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.