Titkolják, hogy hová kerülnek a menekült gyermekek

Korábban belengették Aszódot, majd később cáfolták. Most mégis lehet, hogy a Galga menti kisvárosba kerülnek?

MN
2018. 01. 09. 7:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Továbbra is titkolják a kormányzati politikusok, hogy hová kerülnek a kísérő nélkül érkező menekült gyerekek a fóti gyermekközpontból. Azt ugyanis a kabinet tervei szerint év közepén felszámolják. Bár Vécsey László, a térség fideszes képviselője tavaly ősszel egy lakossági fórumon tagadta, hogy Aszódra vinnék a kiskorú menekülteket, egy december végén megjelent kormányrendelet szerint annyi már eldőlt, hogy Fótról Aszódra kerül a gyerekek egy része – írja a Hír TV online változata.

Egyelőre azt nem tudni, hogy a gyerekek pontosan melyik csoportját küldené oda a kormány – a kísérő nélküli menekülteket, a fogyatékkal élőket vagy a pszichiátriai problémákkal küzdőket.

– Nem lehet nem észrevenni az utolsó két helyrajziszám-csoportot, ami Aszód–Hévízgyörk helyrajzi számokat jelöli meg, és amelyeket ha megnézzük a térképen, akkor egyértelműen az aszódi javítóintézet területét mutatják. Ebből az következik, hogy a kormányzat nem tett le arról a szándékáról, hogy a fóti Károlyi István Gyermekközpontban található valamelyik gyermekcsoportot az aszódi javítóintézet területén helyezi el – nyilatkozta a Hír TV-nek Vargha Nóra, az Együtt fóti önkormányzati képviselője.

December végén az ügyben illetékes Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára hallgatott arról, hova kerülhetnek a kísérő nélkül érkezett menekült gyerekek Fótról. Rétvári Bence annyit mondott, amikor a döntés megszületik, arról mindenkit tájékoztatni fognak.

A legutolsó decemberi adatok szerint 46 menekült gyermek él a tervek szerint év közepén bezáró fóti gyermekközpontban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.