Állami támogatásból gazdagodik a trafikmutyis képviselő feleségének cége

Horváth István angoltanár feleségének cége sertéstenyésztéssel foglalkozik, akárcsak Kósa Lajos édesanyja.

MN
2018. 02. 05. 6:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

109 millió forint, főleg uniós támogatást kapott „sertéságazat fejlesztésére” Horváth István fideszes képviselő angoltanár felesége – írja a Népszava. A jelenleg Kósa Lajos tárca nélküli miniszter államtitkáraként tevékenykedő Horváth – akinek neve a szekszárdi trafikmutyi miatt lehet ismerős az országos politikában – tavaly októberig a kormány sertésprogramért felelős miniszteri megbízottja volt, ma pedig a Magyarországi Sertéstenyésztők és Sertéstartók Szövetségének (MSTSZ) elnöke.

Horváth István feleségének cége, a Bikácsi Agrár Kft. ezzel az összeggel együtt tavaly összesen több mint 400 millió forint állami és uniós támogatást kapott. Bár a Népszava nem találta nyomát, hogy a nő korábban mezőgazdasággal foglalkozott volna, az agrártársaság csodás módon gazdagodik – akárcsak Kósa rokonságában feltűnő más cégek –, hiszen néhány év alatt támogatásból és hitelből több mint 800 millió forintnyi tőkéhez jutott, a cég eszközállománya pedig hússzorosára nőtt. A 2016-os mérlegében az áll: a gépállomány egy év alatt a háromszorosára, az állatállomány pedig tízszeresére nőtt.

Horváth államtitkár korábban azzal indokolta felesége cégének sikertörténetét, hogy a családja évtizedek óta foglalkozik állattartással. Annyi tudható: az édesapja téeszelnök volt Nagydorogon. Horváth egyébként agrárvégzettsége ellenére korábban ruházati kereskedelemből élt, és angoltanár feleségének sem volt sokáig mezőgazdasági érdekeltsége.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.