Nagyon sürgős a Fidesznek a „Stop Soros” törvény

A Magyar Idők cikkéből azt is megtudtuk, mikor kezdődik az Országgyűlés tavaszi ülésszaka.

MN
2018. 02. 05. 5:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Még az Országgyűlés február 19-én kezdődő tavaszi ülésszakának megnyitása előtt benyújtják az úgynevezett „Stop Soros” törvénycsomagot – írja a Magyar Idők. A kormánypárti napilap szerint a javaslat előkészítése gőzerővel folyik, de valójában a szöveg már kész is van, megjelent a kormányzati honlapon, és véleményezni is lehetett. Az Országgyűlés honlapján egyelőre semmilyen információ nincs a tavaszi ülésszakról. 

A Magyar Idők cikke Hollik István kereszténydemokrata országgyűlési képviselő vasárnapi megszólalására reagál, aki arról beszélt: a Fidesz–KDNP arra kéri a kormányt, hogy mielőbb, még februárban terjessze az Országgyűlés elé a „Stop Soros” törvényjavaslatot. Állítólag azért ilyen sürgős, mert „Soros György zárt ajtók mögött tárgyalt az Európai Unió vezetőivel, és az Európai Parlament is megkezdte az ENSZ migránscsomagjának a tárgyalását”.

Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár szintén vasárnap beszélt arról, hogy a „társadalmi egyeztetés” során több mint négyszáz javaslat érkezett be, többségük támogató, vannak közöttük, amelyek szigorításokat szorgalmaznak – például jelentősen megemelnék a „migrációt segítő szervezetek” forrásaira kivetett, a tervezetben 25 százalékos illetéket. 

Volt olyan vélemény is, amely a törvénycsomag visszavonását javasolta, de Tuzson szerint ezt nem áll szándékában megtenni a kormánynak, amely állítólag továbbra is várja az emberek véleményét a témában.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.