Schmidt Mária keményen beszólt Németországnak

A The Guardiannek nyilatkozott. Az irodája később levelet küldött, hogy tisztázza: viccnek szánta egyik kijelentését.

MN
2018. 02. 04. 20:29
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Németország, összehasonlítva, fiatal ország. Nem szeretem, ha olyan emberek oktatnak ki, akik nem tudtak felállítani egy nemzetállamot 1871 előtt” – nyilatkozta a The Guardiannek Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum igazgatója, az első világháborús megemlékezésekért felelős kormánybiztos. Az interjút a 444 szúrta ki, és mint írták, Schmidt irodája később ímélt küldött, hogy tisztázza, ezt viccnek szánta.

A kijelentéssel egyébként arra az Európa jövőjével kapcsolatos vitára reagált, hogy az EU-nak birodalommá kell-e válnia. A kormánybiztos szerint a náci, a szovjet és az oszmán birodalom sincs már sehol, ellenben Magyarország 1100 éves állam.

Schmidt Mária azt is mondta az interjúban, hogy: „Magyarok vagyunk, és meg akarjuk őrizni a kultúránkat. Nem akarjuk utánozni azt, amit a németek és a franciák csinálnak. Folytatni akarjuk a saját életmódunkat.”

Beszélt arról is, hogy amikor Angela Merkel német kancellár 2009-ben Budapestre látogatott, akkor ő meghívta egy megemlékezésre, de nem kapott választ. „Csak egy magyarázat lehet erre: jégből van a szíve” – nyilatkozta Angela Merkelről.

Schmidt a 444 szerint arról is beszélt, hogy azok a magyarok, akik az utóbbi években elvándoroltak nyugatra, végül vissza fognak jönni, mert „rájönnek, hogy jobb itt, mint bárhol másol”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.