Strasbourghoz fordul az LMP Kövér László büntetése miatt

A párt társelnökei novemberben „hazudik” feliratú táblát tartottak fel Németh Szilárd felszólalása alatt.

MN
2018. 02. 05. 17:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Országgyűlés Mentelmi bizottsága helybenhagyta Kövér László korábbi döntését, amely szerint a házelnök jelentős büntetéssel sújtotta Hadházy Ákost és Szél Bernadettet, amiért az LMP társelnökei egy „hazudik” feliratú táblát tartottak fel, miközben Németh Szilárd épp hazudott – írja közleményben az LMP. A párt úgy véli, Kövér László továbbra is kettős mércét alkalmaz és alaptalanul korlátozza az ellenzéki képviselők véleménynyilvánítási szabadságát, ezért az  LMP a strasbourgi emberjogi bírósághoz fordul.

Ismeretes, novemberben Németh Szilárd parlamenti felszólalása alatt az LMP két társelnöke egyszerűen odaállt mögé egy-egy papírral, amelyekre azt írták: „hazudik”. Kövér László Szél Bernadettre a maximális, a fizetése egyharmadát jelentő büntetést szabta ki, míg Hadházy Ákos 100 ezer forintos megrovást kapott.

„A házelnök ezzel maga is beállt azon fideszes politikusok sorába, akik akár független intézmények vezetőjeként is hadjáratot folytatnak mindenkivel szemben, aki a valóságot képviseli” – szögezte le az LMP. A párt szerint Kövér László visszaél a hatalmával, ráadásul csak akkor aggódik ilyen aktívan a ház rendjéért, ha ellenzéki képviselőkről van szó. „Az ugyanis például egyáltalán nem zavarja Kövér Lászlót, hogy a fideszes képviselők teljesen alaptalan indokokra hivatkozva ellehetetlenítették a nemzetbiztonsági bizottság munkáját” – írták a közleményben.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.