Százötvenmilliós hitelt vett fel az LMP

A zöldpárt már nagyon készül a közelgő választásra.

Katona Mariann
2018. 02. 02. 18:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már a kampányra készül az LMP, pénteken 150 millió forintos hitelt vettek fel – értesült a Magyar Nemzet. Információink szerint az ellenzéki párt a Csányi Sándor vezette OTP Bankkal szerződött, a konkrét konstrukció pedig folyószámlahitel. Úgy tudjuk, az LMP legutóbbi kongresszusa döntötte el, hogy a hatékonyabb országgyűlési kampány érdekében így pótolják ki költségvetésüket. Egyúttal azt is vállalták, hogy a korábbiakhoz hasonlóan ezzel az összeggel is nyilvánosan elszámolnak majd.

Az április 8-i választáson induló pártoknak egyébként az államtól is jár majd pénz a kampányra, méghozzá nem is kevés. A támogatás két részből áll. Az egyik, hogy egyéni jelöltenként kapnak egymillió forintot úgynevezett kincstári kártyán, vagyis nem készpénzben. A másik a lényegesen jelentősebb tétel; a pártok annak függvényében jutnak további pénzhez, hogy hány egyéni jelöltjük van. Ha például mind a 106 körzetben – ahogy az LMP is ígéri – indulnak saját képviselőjelölttel, akkor további csaknem 600 millió forint üti a markukat.

Fontos azonban, hogy ezt a pénzt csak a hivatalos kampányidőszakban, vagyis a voksolás napját megelőző ötven nap alatt használhatják fel. Már ez sincs messze, ugyanis a hivatalos kampány két hét múlva, február 17-én kezdődik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.