Újabb jelöltjeit lépteti vissza az Együtt

Ezúttal a Demokratikus Koalíció javára.

MN
2018. 02. 03. 14:03
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az LMP, az MSZP és két független után ezúttal a Demokratikus Koalíció jelöltjei, Vadai Ágnes és Ráczné Földi Judit javára lépteti vissza egyoldalúan a jelöltjeit az Együtt.

Az előbbi javára Esztergomban, az utóbbiéra Székesfehérváron – jelentette be szombati sajtótájékoztatóján Juhász Péter, az Együtt elnöke és Szigetvári Viktor, a párt miniszterelnök-jelöltje. Az Együtt bízik abban, hogy az elkövetkező hetekben más pártok is követik példáját, és a tettek mezejére lépnek. Az Orbán-rezsim legyőzése érdekében ugyanis minden egyes egyéni választókerületben a legesélyesebb demokratikus ellenzéki jelöltnek kell indulnia – fogalmaztak.

Le lehet, és le is kell győzni a Fideszt 2018-ban. Ehhez minden egyes egyéni választókerületben a legesélyesebb demokratikus ellenzéki jelöltnek kell indulnia. Az Együtt élen jár az együttműködésért tett lépésekben. Mint ismert, az Együtt egyoldalúan visszaléptette már jelöltjeit több LMP-s, MSZP-s és független jelölt javára is, és erre kéri a többi ellenzéki pártot is.

A Demokratikus Koalíció közleményben reagált, és a kormányváltást akaró szavazók nevében is köszöni a lépést. Hozzáteszik: a Demokratikus Koalíció 60 körzetben, vagyis a 106 választókerület több mint felében léptette vissza a jelöltjeit más pártok vagy civil jelöltek javára. Az MSZP 48, az Együtt 8 körzetben lépett eddig vissza. Az LMP sehol nem léptette vissza a jelöltjeit.

„A kormányváltó polgárok igénye jogos: minél több körzetben jöjjön létre demokratikus ellenzéki együttműködés a Fidesz legyőzése érdekében. Mivel a DK léptette vissza eddig a legtöbb körzetben a saját jelöltjét, ezért jól látható: rajtunk nem fog múlni a kormányváltás, a DK-nak a Fidesz legyőzése és nem a saját pártérdeke az első” – zárul a közlemény.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.