Újra járnak a vonatok a Nyugati pályaudvar és Rákosrendező között

Az érintett vonalon a vonatközlekedés a hajnali órákra fog helyreállni teljesen.

MN
2018. 02. 05. 16:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újra járnak a vonatok a Nyugati pályaudvar és Rákosrendező között, ahol hétfő reggel óta felsővezeték-szakadás miatt szünetelt a közlekedés – tájékoztatta a Mávinform az MTI-t.

A közleményben azt írják, a Budapest–Vác–Szob, a Budapest-Veresegyház-Vác, valamint a Budapest–Esztergom vonalon kedd hajnalig fokozatosan áll helyre a menetrendszerű vonatközlekedés.

A MÁV arra kéri az utazókat, hogy indulás előtt tájékozódjanak az aktuális forgalomról a www.mavcsoport.hu oldalon, a Vonatinfo térképen, illetve a mobiltelefonos alkalmazásban.

A Mávinform tájékoztatása szerint hétfőn reggel nem sokkal kilenc óra előtt Rákosrendező állomáson több vágány fölött is leszakadt a felsővezeték. Emiatt a Nyugati pályaudvar és Rákosrendező között nem közlekedhettek a vonatok. A helyreállítás ideje alatt a Vác, illetve Veresegyház felőli vonatok csak Rákospalota-Újpestig közlekedtek, és onnan is indultak. Az esztergomi vonatok ideiglenesen csak Angyalföld állomásig jártak, és onnan indultak vissza Esztergomba. A nemzetközi vonatok kerülő útirányon keresztül közlekedtek. 

A menetrendszerű vonatközlekedés teljesen csak holnap hajnali órákra áll helyre.

A vasúttársaság az utasok elnézését kérte a kialakult helyzet miatt – olvasható a Mávinform tájékoztatásában.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.