Völner: Akik beavatkoznak az igazságszolgáltatásba, azok talárt öltő zsoldosok

Bizonyos erők politikai harctérré akarják változtatni az igazságszolgáltatást – fogalmazott a parlamenti államtitkár.

MTI
2018. 02. 12. 9:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bizonyos erők politikai harctérré akarják változtatni az igazságszolgáltatást – fogalmazott a Magyar Időknek az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára, írja az MTI.

Völner Pál a lap hétfői számában megjelent interjúban úgy fogalmazott, a magyar igazságszolgáltatásnak nemcsak a törvényhozástól és a kormányzattól kell függetlennek lennie, hanem a jórészt külföldről finanszírozott, magukat jogvédőnek nevező szervezetek befolyásától is. Szerinte a „beavatkozók valójában a modern kor talárt öltő zsoldosai, többüket Soros György amerikai milliárdoshoz lehet kötni”. Az ilyen résztvevők magyarországi működését minden körülmények között meg kell akadályozni – hangoztatta.

Völner Pál szerint az utóbbi időben többször is előfordult, hogy idegen szempontokat képviselő szereplők kísérletet tettek arra, hogy beavatkozzanak a magyar ítélkezésbe. Példaként hozta fel, hogy „a Soros-féle Nyílt Társadalom Alapítvány által pénzelt civilek érzékenyítőtréningeket tartottak bíróknak”, egy szintén az amerikai spekulánshoz köthető szervezet pedig „bíróságfigyelő rendszert” működtetett.

Mint mondta, ki kell vizsgálni, hogy vannak-e olyan külső beavatkozások, amelyek veszélyeztetik a független bírói munkát. Szerinte a leghelyesebb az lenne, ha az ilyen elemzést a bírói szervezet maga végezné el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.