52 milliós áfacsalás gyanújával hallgatták ki Kuna Tibort

A gyanú szerint az egyik PR-cégének könyvelésében 2014-ben olyan számlák is voltak, amelyek mögött nem állt valós gazdasági tevékenység.

MN
2018. 03. 22. 12:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gyanúsítottként hallgatta ki Kuna Tibort még 2016 végén a Nemzeti Adó-és Vámhivatal (NAV) – írja a 444.hu.  A gyanú szerint a Young and Partners nevű PR-cégének könyvelésében 2014-ben olyan számlák is voltak, amelyek mögött nem állt valós gazdasági tevékenység. A portál úgy tudja, a NAV számítása szerint ezzel Kunáék 52 millió forintos kárt okoztak a költségvetésnek.

A 444.hu értesülése szerint a NAV egy számlagyáras csapat nyomait követve jutott el Kunáékig. A portál azt írja, hogy Kuna kihallgatásakor azt állította a nyomozóknak, hogy nem követte el a bűncselekményt, amivel gyanúsítják. Kuna Tibort a 444.hu is megkereste, de azt mondta, csak a választások után áll módjában nyilatkozni.

Az ügy azért is kínos, mert Kuna Tibor cégei, a Young and Partners és a Trinity International a kormányzati hátszélnek köszönhetően a piac legnagyobb kommunikációs ügynökségeivé nőtték ki magukat. Szinte majdnem az összes állami vállalat kommunikációját ők intézik, csak tavaly 14 milliárd forintnyi közbeszerzést nyertek meg.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.