Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

A Nébih több mint 1300 kilogramm terméket vont ki a forgalomból

A szakemberek egy kállósemjéni és egy nagykállói helyszínt ellenőriztek.

MN
2018. 03. 26. 7:10
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Nébih ellenőrei két helyszínen összesen több mint 1300 kilogramm terméket foglaltak le. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal szakemberei egy kállósemjéni és egy nagykállói helyszínen tartottak ellenőrzést március 9-én. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) felkérését többhetes felderítő, kockázatelemző munkája előzte meg – írja a Nébih a honlapján hétfőn. A termékek között jelöletlen, lejárt és nem nyomon követhető tételek is akadtak.

A kállósemjéni helyszínen kolbászok és sertéshúsok füstölése, pácolása, valamint sertészsír és tepertő készítése zajlott, emellett fagyasztott sertés- és baromfitermékeket is találtak az ellenőrök, ám mindezt élelmiszeripari tevékenységre alkalmatlan épületekben. A helyszínen talált, összesen 1169,5 kilogramm élelmiszer jelöletlen volt, és nyomon követési dokumentációt sem vezettek az egységben, így a termékek eredetére vonatkozó nyilatkozatot nem lehetett igazolni.

A nagykállói vállalkozást „hentesáru-szaküzlet és élelmiszer-vegyesbolt”-nak nevezték, ugyanakkor a Nébih szakemberei élelmiszer tárolására vonatkozó élelmiszer-higiéniai hiányosságokat tapasztaltak. Itt 72 tétel, összesen 169,6 kilogramm lejárt fogyaszthatósági és minőségmegőrzési idejű, valamint nem nyomon követhető élelmiszert is találtak. Jelentős mennyiségben voltak édesipari termékek és húskészítmények is az élelmiszerek között, melyeket a hatóság a helyszínen azonnali hatállyal kivont a forgalomból.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.