Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Az orosz titkosszolgálat segítheti a magyar elhárítás munkáját

Az FSZB munkatársai a paksi bővítéssel kapcsolatban látják el tanácsokkal az Alkotmányvédelmi Hivatalt – írja a Hír TV.

MN
2018. 03. 28. 19:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az orosz titkosszolgálat segíti a magyar elhárítás munkáját – írja a Hír TV. Bár Lázár János tagadta, a televízió úgy tudja, az FSZB munkatársai a paksi bővítéssel kapcsolatban látják el tanácsokkal az Alkotmányvédelmi Hivatalt.

Mint írják, nem ez lenne az első alkalom, hogy az oroszok beszivárognak a magyar szakszolgálatok kötelékébe, tíz évvel ezelőtt magyar titkosszolgálati vezetők tudtával és engedélyével juthattak érzékeny információk közelébe orosz ügynökök.

A Hír TV felidézi, hogy 2014. január 14-én Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin aláírták a paksi atomerőmű bővítéséről szóló megállapodást Moszkvában. A titokban előkészített paktum alapján az orosz állam hitelezi a 3000 milliárdos beruházást. A kivitelező Roszatomot pályáztatás nélkül választották ki, a szerződéseket pedig 30 évre titkosították. A hitel első részletét tavaly novemberben hívta le a magyar állam, a tervek szerint Pakson még az idén megkezdik a bővítéshez szükséges terepmunkákat.

A beruházás gazdasági és politikai szempontból is fontos Moszkvának, és a Hír TV úgy tudja, hogy az orosz titkosszolgálatok is megjelentek Magyarországon. Az FSZB, az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat emberei az Alkotmányvédelmi Hivatallal léptek kapcsolatba, és a magyar titkosszolgálatokat látják el tanácsokkal. Az orosz jelenlétet Lázár János tagadta.

Az orosz befolyás növekedését a két hónapja működésképtelen nemzetbiztonsági bizottság tagja, az LMP-s Szél Bernadett is komoly problémának tartja. „Akárhány ülésen voltam, akárhány információt kaptam, mindegyik arról győzött meg, hogy Magyarországon az orosz befolyás folyamatosan erősödik. Ezért is gondolom azt, hogy a holnapi napon a nemzetbiztonsági bizottságnak feltétlenül üléseznie kell, és feltétlenül napirendre kell vennie a témát. Ha a Fidesz ismét meghiúsítja e fontos bizottságnak a munkáját, akkor hitet tesz amellett, hogy nem tudja kezelni az orosz befolyás növekedését” – mondta.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.