Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. június 30.
Grúzia
Franciaország
18:002024. július 01.
Belgium

Csak a Fidesznek aláíró rászorulók kaphattak élelmiszercsomagot?

A Fidesz közeli alapítvány kuratóriumi elnöke cáfolja, hogy ez alapján választották ki a családokat Alsózsolcán.

MN
2018. 03. 29. 18:06
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Élelmiszercsomagot adott rászoruló családoknak a Nő a Siker Alapítvány Alsózsolcán: a Csöbör Katalin fideszes országgyűlési képviselő nevéhez fűződő szervezet 1400 adag tartós élelmiszert osztott ki. A helyiek egy része szerint azonban csak olyanok kaptak az adományból, akik korábban aláírták a képviselő támogatói ívét – hangzott el a Hír TV műsorában.

„Roma emberek hívták fel a figyelmem Csöbör Katalin Nő a Siker Alapítványának ételosztására, ami engem szavazatvásárlásra emlékeztet, ugyanis azok az emberek kapnak csak ételt a mai nap, akik aláírták a képviselő asszony ajánlását” – nyilatkozta a Hír TV-nek a Jobbik alsózsolcai szervezetének elnöke. Bodnár Józsefné hozzátette: ha ez így van, akkor az nem jelent mást, mint a mélyszegénységben élők politikai akaratának a befolyásolását.

A sorba állók ugyanakkor azt mondták, minden rászoruló család kapott értesítést az ételosztásról, nem csak azok, amelyek aláírták a képviselő ajánlóívét. Egy asszony pedig azt közölte: „Az egyházban is hirdették, hogy fognak, illetve postán kaptuk az értesítő levelet, hogy kapunk csomagot.”

A Hír TV szerint az ételosztáson olyanok is megjelentek, akik nem kaptak rá meghívót. Közülük senki nem akart nyilatkozni, de kamerán kívül elmondták, hogy az alsózsolcai rászoruló családok felének küldtek csak értesítést a Nő a Siker Alapítvány élelmiszercsomag-adományáról.

A Hír TV stábját egyébként nem fogadták szívesen az ételosztáson, a templom területére sem léphetett be. Az adományokat Csöbör feliratú vödrökbe mérték ki az alapítvány munkatársai: krumplit, cukrot, lisztet és olajat kaptak a rászorulók.

A szervezet kuratóriumi elnöke szerint 1400 csomagot osztottak ki. Lévai Adrienn arra a kérdésre, hogy minden rászoruló család kap-e csomagot, vagy csak azok, amelyek aláírták a képviselő asszony támogatói ívét, azt mondta, nem tudja, mi az összefüggés, évek óta osztanak félévente, úgyhogy nem is érti a kérdést.

A Hír TV közölte: az interjú közben az önkéntesek elkezdték leszedni a Csöbör-matricákat a vödrökről.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.