Egy csirkét küldött a közmédiába a Magyar Kétfarkú Kutya Párt

Sajtó- és választástörténeti pillanat, melynek titkos üzenete: ingyensör

Unyatyinszki György
2018. 03. 23. 21:49
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Történelmi pillanat tanúi lehettek azok, akik péntek este 21 óra után a közszolgálati médiára kapcsoltak a televízió előtt ülve. A pártok idén 5-5 percet kapnak az M1 műsoridejéből, hogy bemutassák programjukat, ezúttal a Magyar Kétfarkú Kutya Párt nyitotta a sort, amelyet egy csirkének öltözve a párt soproni jelöltje képviselt.

Kot-kodács

– mindössze ennyit hajtogatott a válogatott kérdésekre a jelölt. Érzékelhetően a csatorna riportere is élvezte a műsort, nem úgy, mint mikor Juhász Péter, az Együtt elnöke vagy mikor Hajnal Miklós a Momentumtól, illetve Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője ostorozta a csatornát és a Fidesz-kormányt.

Egy csodálatos rejtett üzenetet ugyanakkor sikerült eljuttatnia a választókhoz a pártnak. A blokk végén egy papírra felírt kettes számrendszerű kódot „olvasott fel” a csirke, kot-kodács kódban, ha úgy tetszik. Gyorsan megfejtettük a számok mögött rejtőző betűket, ami annyit tesz: ingyensör.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.