„Erőszakkal betörni egy iskolába”: Duró Dóra nekiment a Ripostnak

A valótlan tényközlések miatt a jobbikos politikus bepereli a bulvárlapot.

MN
2018. 03. 22. 13:09
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Elhiszi rólam bárki, hogy »erőszakkal akarok betörni« egy iskolába, botrányt csapok és fenyegetőzöm?” – írta Facebook-bejegyzésében Dúró Dóra, a Jobbik Oktatási Kabinetjének elnöke azt követően, hogy a kormánypárti bulvárlap, a Ripost egy cikkében elferdítette a valóságot a képviselő szerdai iskolalátogatása kapcsán. A valótlan tényközlések miatt a Jobbikos politikus bepereli a bulvárlapot.

A Ripost ugyanis azt állította, hogy Dúró Dóra a Jobbik képviselőivel be akart hatolni az intézménybe, az el­len­álló igaz­ga­tó­nőt dur­ván meg­fe­nye­get­ték, mo­bil­te­le­font nyom­tak az arcába. A valóság ezzel szemben az – amint Dúró Dóra írja közösségi oldalán –, a látogatását előre egyeztette dr. Brenner Koloman képviselőjelölttel, a hegykői iskola vezetésével, és semmilyen inzultusra nem került sor.

A jobbikos politikus hozzátette, hogy nem politizálni és nem kampányolni ment az iskolába: „Oktatási szakpolitikus vagyok, tehát oktatási intézményeket látogatok, nem kampány miatt, hanem szakmai kötelességem okán”. Azt is közölte, hogy az oktatási és kulturális bizottság elnökeként 2014 júniusa óta folyamatosan járja az ország oktatási és kulturális intézményeit, mert úgy gondolja, hogy a parlamenti törvényhozói munka mellett ki kell menni a „terepre” is.

Dúró Dóra arra is kitért, hogy a választási kampányban a Fidesz–KDNP politikusai – annak ellenére, hogy nem oktatási területtel foglalkoznak – előszeretettel mutatkoznak a választási kampányban gyermekek gyűrűjében. Erről bővebben itt olvashat.

A Jobbikos politikus azt is hangsúlyozta, hogy „a fideszes politikusokkal ellentétben nem a kampány közeledtével jöttem rá, hogy léteznek hatalmas gondokkal küzdő iskolák, vagy éppen a helikopterezgető, luxusvadászgató, kastélyépítgető urak által semmibe vett múzeumi, könyvtári, levéltári dolgozók”.

Dúró Dóra reméli, hogy az egész magyar tanártársadalom, a hegykői iskola pedagógusai és az igazgató asszony is a gyermekek oktatására és nevelésére összpontosítva, politikai nyomásgyakorlás nélkül végezheti munkáját a jövőben.

„Ehhez kívánok neki és minden pedagógusnak sok erőt, kitartást és sikerélményt!” – tette hozzá, felhívva a figyelmet arra, hogy „a Jobbik olyan XXI. századi, modern oktatásügyet és politikai kultúrát szeretne teremteni, amelyben a minőség, az érvek, a közös célok számítanak – hogy ne félelemben élő, hanem sikeres és boldog emberek lakják az országot”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.